Evenementen

High Tech Ontdekkingsroute - Open Dag HTCE

Lees nu

Ontdek een heus CSI laboratorium, zie hoe een 3D voedselprinter werkt, bouw je eigen vliegtuig, programmeer een robotauto, kom zeilen op het water van de High Tech Campus, ontdek tech demo's van oa Philips, de robotband, of check de nationale kwalificatie van het Red Bull Rubik's Cube toernooi. De High Tech Campus Eindhoven gooit de deuren open! 

English? Click here.

De High Tech Ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week is dit jaar op zaterdag 9 juni 2018 van 11.00 - 17.00 en de High Tech Campus Eindhoven is één van de hotspots. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een high-tech land om trots op te zijn! 

Gratis toegang voor iedereen. Meer info hieronder!


Op aansprekende locaties geven top technologiebedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. De volgende bedrijven doen mee aan de Open Dag van de High Tech Campus Eindhoven op 9 juni 2018: 

HTC 11, 26

Philips Innovation labs

In HTC11 wordt onderzoek gedaan naar verschillende soorten materialen; waar ze uit bestaan, maar ook hoe ze kunnen veranderen door bijv. zonlicht. Daarvoor worden technieken in een chemisch lab gebruikt, maar bijv. ook super-microscopen. Zoals een dokter met röntgenstralen naar een gebroken arm kijkt, kijken wij naar bijv. metalen of kunststoffen. Tevens worden testen, om te controleren hoe sterk een product is en blijft gedurende zijn levensduur, hier toegepast. Een echt CSI lab!!

HTC26: Bij een mobiele telefoon is het duidelijk, maar elk elektrisch apparaat zendt straling uit en ontvangt het ook. Dit moet natuurlijk veilig gebeuren en mag de werking van het apparaat niet storen. In HTC26 hebben we een aantal ruimtes waar we alle soorten stralingen kunnen meten, maar ook de invloed van straling op de werking van producten. Een unieke gelegenheid om eens binnen te kunnen kijken in dit gebouw.

Conference Center

byFlow

Startup byFlow gaat de wereld veranderen op een duurzame manier, waarbij we de bereiding en ervaring van eten radicaal veranderen. Dit doen we met de beste 3D Food Print technologie van de wereld, waarmee we onze klanten in staat stellen om gepersonaliseerde vormen, texturen en smaken te maken. Creativiteit, innovatie en hard werken zijn belangrijke kernwaarden van ons. Gaat jouw hart sneller kloppen van prachtige designs, lekker eten en vind je het belangrijk iets bij te dragen aan de wereld? Kom dan bij ons een kijkje nemen, waar je onze printer aan het werk zal zien!

Imec (Holst Centre)

Wil jij weten hoe de toekomst van wearables eruit ziet? Bij Imec Nederland in het Holst Centre maken wij de technologie van morgen! Onze experts en onderzoekers maken alles wat je nu nog niet kunt kopen. Wij ontwikkelen headsets die jouw hersenactiviteit en emoties kunnen begrijpen, horloges die stress interpreteren en brillen die hele snelle oogbewegingen kunnen tracken.

Bibliotheek Eindhoven, DELA, Simac

Ozobots, Quiver 3D kleurplaten, Scratch (visuele programmeertaal) en nog veel meer is de formule waarmee de Bibliotheek Eindhoven zich richt op vooral de jongere kinderen. Samen interactief aan de slag met Tech & Play.

TNO 

Microsoft / HighTech NL 

In 2025 werkt 65% van de leerlingen die dan van school komen in banen die nu nog niet bestaan. Daarom is het belangrijk dat we onze kinderen opleiden voor deze technologie georiënteerde banen van de toekomst. Kom op onze Microsoft/High Tech NL stand langs om met die technologie in aanraking te komen door te oefenen met het schrijven van code, de Hololens te proberen of even in de digitale wereld van Minecraft rond te lopen! 

Kulicke & Soffa 

Wij van K&S nodigen u uit om te komen kijken naar ons High Tech pick & place proces welke wordt gebruikt om printplaten van hedendaagse elektronica zoals mobiele telefoons, tablets te assembleren (of bestucken). Voortgekomen uit Philips/Assembléon, ontwikkelen wij al decennia lang machines waarmee hoogwaardige elektronica kan worden gemaakt. Wij zullen een stukje van dit proces laten zien en je kunt zelf eens proberen om kleine elektronische componentjes heel nauwkeurig en vliegensvlug op een bordje te plaatsen.

Nexmosphere

Nexmosphere gaat de manier waarop we winkelen veranderen. Door licht, audio, video en sensoren aan elkaar te koppelen, kan er een unieke winkelervaring worden gecreëerd. 

VEDS

VEDS Group ontwerpt en ontwikkelt de technologie voor de toekomst. Dit doen wij in opdracht van onze klanten, van wie we een aantal producten laten zien voor alle geïnteresseerde ontdekkers. Van jong tot oud. Van een interactieve lichtmuur tot een laadsysteem voor elektrische auto’s. Wij zijn gevestigd aan de rand van de HTC (25), daarom hebben wij ervoor gekozen ons in het Conference Center te presenteren.

MAG45

Benieuwd hoe belangrijk het is om het juiste onderdeel, op de juiste plaats en op het juiste moment beschikbaar te hebben in je productieproces? Ontdek hoe MAG45 intelligente technologieën gebruikt om dit te realiseren voor haar klanten. En, probeer zelf ook uit hoe dit werkt!

HTC 33, 34, 36

Royal Philips

Hier is een route uitgezet die je door de drie gebouwen meevoert langs meer dan dertig demo’s die Philips’ nieuwste ontwikkelingen op het gebied van medische technologie laten zien. Bij elke demo staan enthousiaste medewerkers die je er alles over kunnen vertellen. En met onder meer een waterlab, een robotband, een stuk van de Microbit Wall en Mad Science op de route, is er voor zowel jong als oud genoeg te beleven.

The Strip (Buiten/Outside)

NXP

Kom een rondje met ons meerijden in een auto uitgerust met NXP oplossingen die jouw omgeving in kaart zal brengen via radartechnologie, en die draadloos kan communiceren met andere weggebruikers via V2X (vehicle-to-X) communicatietechnologie!

Corporate Vitality / Campus Health & Sports Club

Campus Health & Sports Club organiseert jaarlijks verschillende sportieve activiteiten voor werknemers op de High Tech Campus, variërend van een hardloopwedstrijd tot een voetbaltoernooi en een gaaf wielerfestival. “Energy for every-body”, dat is onze missie! Vooruitlopend op ons wielerfestival kunnen bezoekers tijdens de open dag een vitale tour maken op de “Me-mover”, een innovatieve fiets waarbij je al je spiergroepen gebruikt en op een sportieve manier de High Tech Campus kunt bezichtigen.

Eurest (LOKL, The Colour Kitchen, Foodtrucks)

Voor eten en drinken kunt u 9 juni bij ons op The Strip terecht. Eurest opent voor deze gelegenheid grand café The Colour Kitchen, waar u kunt genieten van een uitgebreide lunch of een drankje aan de waterkant. Daarnaast zal LOKL geopend zijn voor een beker Starbucks koffie of een snelle hap zoals een tosti, worstenbroodje of appelflap. In LOKL zal de 3D Food Printer gedemonstreerd worden. 

Water (Buiten/Outside)

Hearttarget 

Hearttarget begeleidt organisaties en teams om het beste uit zichzelf te halen door het aanbieden van inspirerende workshops en consultancy. Tijdens de Dutch Technology Week wil Hearttarget kinderen (7-12 jaar) inspireren door hen kennis te laten maken met watersport en technische uitdagingen. In samenwerking met het Watersportverbond, High Tech Campus, Brunel, Philips en Eurest laat Hearttarget kinderen stralen op het water in zeilbootjes op de vijver van de Campus. Doe mee!

HTC 92

Shimano

Shimano Europe opent de deuren van haar kantoor aan de HTC 92 van 11.00 – 17.00 uur. Wij verheugen ons op uw komst en bieden u een mix van elektrische fietsen, state of the art fietstechnologie, vissen- en roeien VR experience. 

HTC 96

TMC & Brainport Industries

Ontmoet robot Pepper, doe mee met de Lego Robot Battle, bouw je eigen vliegtuig of formule 1 auto en programmeer een robotauto! De Brainport Industries leden verwelkomen je graag bij TMC in gebouw 96 voor een leuke en leerzame kennismaking met techniek. Samen met Tech Playgrounds staan TMC, KMWE, NTS, Bosch Rexroth, Eriks, SMC, TSG, Lenze, VDL GL Precision, Tegema en Brainport Industries College op 9 juni voor je klaar met een heleboel superleuke activiteiten. We zien je daar!

HTC 97 

Brunel

Met de zomer in het vooruitzicht is er niets leuker dan in de buurt te zijn van water. Heb je al gevaren op het water van de Campus in een van de bootjes van Hearttarget/Optimist on Tour? Ben je ook zo benieuwd hoe het er aan toe gaat in een echte zeilwedstrijd? Brunel biedt je de kans om te zien hoe het is om op een echte wedstrijdboot te zeilen op meters hoge golven. In een Virtual Reality experience beleef je wat een zeiler in de langste en zwaarste zeilrace ter wereld: De Volvo Ocean Race meemaakt. Waan jezelf even in de wereld van het zeilen en ervaar hoe het is om een echte zeilprofessional te zijn.

Daarnaast laten wij, als technisch detacheerder, je graag kennismaken met techniek. Onze specialisten staan in gebouw 97 voor je klaar om je mee te nemen in de wereld van techniek.

The Lounge (The Strip)

Red Bull Rubik’s Cube, nationale kwalificatie. Diegenen die in 1-tegen-1 competities het snelst de Rubik’s kubussen oplossen, mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de allereerste editie van het wereldkampioenschap in Boston op 22 en 23 september 2018.

Volg @hightechcampus op Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram.You're using an old browser
The support for your browser is limited. To enhance your internet experience it's recommended to update your browser. Update browser now!

×